Marináda je tedy kořeněná zálivka k nakládání potravin, zejména masa ,. Aby potraviny získaly chuť marinády, musí být v marinádě nějakou dobu naloženy. Tímto způsobem se nejčastěji upravuje maso, ryby či sýry. Pak už mohl začít postup naložení masa a ten jsem zvolil následovně : Nasolení.
Jak si naložit maso , abyste se po grilování jen olizovali a vaši kamarádi se. Ideální je nechat maso naložené aspoň den, ideální jsou dva dny. SMĚS NA NALOŽENÍ MASA.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1-lžička soli 1-lžička pepře 1-lžička volčestru 1-lžička solamylu 1-lžička. Klasický způsob naložení masa před uzením je do kuchyňské nebo mořské soli na sucho. Sůl můžete kombinovat s dalším kořením, bylinkami . Odvažte sůl na kg masa 25. Důležité je, když budeš mít naloženo , maso hlídat, aby se nezačalo kazit. Druhou variantu, kterou jsem pro přípravu použil, bylo naložení masa do slaného láku.
Už kdysi jsem koupil takový kameninový hrnec, který se obvykle používá . Většina z lidí, kteří pravidelně grilují, neumí vybrat maso , připravit marinádu ani roztopit gril. Při klasickém nakládání nevkládáme maso do tekuté marinády, ale. Jedná se o naložení masa do směsi vytvořené většinou na olejové bázi. Pokud se rozhodnete právě pro marinování, je ideální, aby naložené maso zůstalo v lednici přes noc.
Poté maso zalijte lákem tak, aby bylo úplně ponořené, a nádobu zakryjte. Udíme kousky které váží kolem kila dvacet. Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl , kterou do masa dobře vetřeme. Já nakládám maso bez kosti, . Jestliže nás tlačí čas, třebas před večerní grilovačkou, postačí i krátkodobé naložení masa. Minimálně ale na – hodiny se snažíme naložit vždycky.
Asi něco děláme špatně. Když totiž dojde na naložení masa na uzení, nepřemýšlíme o tom jak mít výsledný efekt co možná nejlevnější. Naložené maso na uzení Každé maso za zabijačky, které plánujeme udit, bychom měli naložit. K nakládání masa na uzení pak můžeme použít běžnou sůl, nebo . Naložení masa do láku probíhá z hlediska použití surovin podobně jako u suchého nasolení.
Na maso se ale už lije předem připravený lák. Způsoby naložení masa dělíme na tyto způsoby: Solení masa na sucho: Tento způsob se nejčastěji využívá pro nasolení sádla, z kterého nám . Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! Další metodou nakládání masa je naložení do solného roztoku. Přesný návod na jeho vyrobení neexistuje, každý totiž preferuje různou slanost . Po uplynutí doby naložení , to jest – podle hmotnosti a velikosti jednotlivých kousků masa – po asi dvou až třech týdnech, se maso důkladně umyje teplou vodou, . Maso totiž stačí pořádně nasolit, potřít česnekem, dalším kořením a následně pouze zalít převařenou vodou.
V ničem jiném naložení do láku nespočívá. Ale jde o zcela speciální naložení masa za studena, které se děje za použití dusičnanů jako konzervačních látek. Na naložení masa před . Jaké jsou možné způsoby naložení masa na grilování. Jaké recepty marinád jsou vhodné pro naložení masa. Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa ,můžou.
Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.