pátek 31. října 2014

Klick klack

Po všech zkušenostech s přípravou láku na naložení masa jsem si časem postup zjednodušila. Oprané a osušené maso, které chci udit, vložím . Jak si naložit maso , abyste se po grilování jen olizovali a vaši kamarádi se. Ideální je nechat maso naložené aspoň den, ideální jsou dva dny.


Klick klack

Klasický způsob naložení masa před uzením je do kuchyňské nebo mořské soli na sucho.

Sůl můžete kombinovat s dalším kořením, bylinkami . SMĚS NA NALOŽENÍ MASA. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1-lžička soli 1-lžička pepře 1-lžička volčestru 1-lžička solamylu 1-lžička. Odvažte sůl na kg masa 25.


Důležité je, když budeš mít naloženo , maso hlídat, aby se nezačalo kazit. Druhou variantu, kterou jsem pro přípravu použil, bylo naložení masa do slaného láku. Už kdysi jsem koupil takový kameninový hrnec, který se obvykle používá .

Klick klack

Většina z lidí, kteří pravidelně grilují, neumí vybrat maso , připravit marinádu ani roztopit gril. Maso potřeme nasucho solí (a kořením). Naskládáme ho těsně na sebe a dostatečně zatížíme. Doba naložení : podle – Nasolujeme v míse nebo ve vaničce, . Při klasickém nakládání nevkládáme maso do tekuté marinády, ale.


Jedná se o naložení masa do směsi vytvořené většinou na olejové bázi. Pokud se rozhodnete právě pro marinování, je ideální, aby naložené maso zůstalo v lednici přes noc. Poté maso zalijte lákem tak, aby bylo úplně ponořené, a nádobu zakryjte. Udíme kousky které váží kolem kila dvacet.


Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl , kterou do masa dobře vetřeme. Já nakládám maso bez kosti, . Jestliže nás tlačí čas, třebas před večerní grilovačkou, postačí i krátkodobé naložení masa. Minimálně ale na – hodiny se snažíme naložit vždycky. Naložení masa do láku probíhá z hlediska použití surovin podobně jako u suchého nasolení.


Klick klack

Na maso se ale už lije předem připravený lák.

Asi něco děláme špatně. Když totiž dojde na naložení masa na uzení, nepřemýšlíme o tom jak mít výsledný efekt co možná nejlevnější. Naložené maso na uzení Každé maso za zabijačky, které plánujeme udit, bychom měli naložit. K nakládání masa na uzení pak můžeme použít běžnou sůl, nebo . Pokud máme menší kousky masa, můžeme je vložit do kamenné nádoby.


Takto naložené maso otáčíme každé dva dny, aby se sůl i koření dostalo do všech . Způsoby naložení masa dělíme na tyto způsoby: Solení masa na sucho: Tento způsob se nejčastěji využívá pro nasolení sádla, z kterého nám . Po uplynutí doby naložení , to jest – podle hmotnosti a velikosti jednotlivých kousků masa – po asi dvou až třech týdnech, se maso důkladně umyje teplou vodou, . Další metodou nakládání masa je naložení do solného roztoku. Přesný návod na jeho vyrobení neexistuje, každý totiž preferuje různou slanost . Maso totiž stačí pořádně nasolit, potřít česnekem, dalším kořením a následně pouze zalít převařenou vodou. V ničem jiném naložení do láku nespočívá. Ale jde o zcela speciální naložení masa za studena, které se děje za použití dusičnanů jako konzervačních látek.


Na naložení masa před . Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa ,můžou. Jaké jsou možné způsoby naložení masa na grilování. Jaké recepty marinád jsou vhodné pro naložení masa.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Tímto způsobem se nejčastěji upravuje maso, ryby či sýry. Pak už mohl začít postup naložení masa a ten jsem zvolil následovně : Nasolení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky