úterý 6. června 2017

Kancelářské svorky

Prošel jsem literaturu, až v knize Keře z edice Průvodce přírodou. Mezi nejznámější druhy patří mahonie cesmínolistá (M. aquifolium), z Číny pocházející mahonie Bealova (M. bealei) s květy vonícími po . Bylina hojně užívaná v USA se jako přírodní antibiotikum rozšířila po celém světě. Tento barvu neztrácející zelený keřík vytváří jedlé bobule fialové barvy.


Ty dozrávají v srpnu a vydrží až do zimy. Méně obvyklé druhy ovoce.

Biologická charakteristika. Stálezelený keř dosahující výšky až 1cm. Berberis aquifolium Pursh Čeleď: Berberidaceae Juss. Od března kvete hroznovitými květy uspořádaných v . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Doba květů ‎: ‎březen, duben, květen Náročnost pěstování ‎: ‎Není náročná na pěstov.


Dřišťálovité ( Berberidaceae). Charakteristika a pěstování. Vyznačuje se lesklými, tmavě zelenými kožovitými listy se . Klikněte na obrázek pro zobrazení zvětšeniny.

Jsou známé a oblíbené pro. Známý a populární stálezelený keř. Vytváří jedlé bobule modréfialév barvy.


Kancelářské svorky

Bobulky dozrávají v srpnu a na . Jedná se o houževnatou a odolnou rostlinu, její květy jsou medonosné a plody v zimě s oblibou vyhledává . Mahonia aquifolium ´Apollo´, vel. Plod: tmavě fialová bobule, velká kolem - mm, rostoucí v bohatém hroznu. Slovensky: Mahónia cezmínolistá . Atraktivní stálezelený keř dorůstající do výšky 1-metrů.


Tmavě zelené, lesklé listy jsou velmi pevné až kožovité s jemnými trny. Kategorie: Listnaté keře. Naše cena (vč. DPH): Kč.


Nízký keř s tmavě zelenými listy se zoubkovanými okraji. Na podzim se listy zbarvují do červena. V dubnu rozkvétá množstvím žlutých voňavých . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. IV-V Prezimující kozovité , lesklé listy mahonie jsou slozeny z osténkatë zubatych listkû, palisty se clení V . Paradoxem této rostliny je, že ač celá jedovatá,její plody po.

Kancelářské svorky

Naleziště, : Žamberk. Stanoviště, : zahrada. Mahónie cesmínolistá se tvarem listů podobá cesmíně, jejíž snítka je v Anglii symbolem Vánoc. Květy voní, plody jsou ojíněně modré, keř je zelený celý rok.


Beztrnný keř s lichozpeřenými, vejčitě eliptickými listy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky